Апельсиновая:

Мед и соль против целлюлита

News image

В настоящее время существует масса косметических средств, действие которых направлено на...

Nordictrack E12.2 - один из лучших домашних тренажеров

Каждому человеку хочется хорошо выглядеть и чувствовать себя, не тратя при этом много врем...

Обзор самых популярных противоцеллюлитных процедур: от

News image

Впервые о целлюлите стало известно в семидесятые годы прошлого века. Свое шествие по пла...

Как избавиться от целлюлита на бедрах в домашних услови

News image

Целлюлит, или говоря иначе, «апельсиновая корка» на теле – проблема ужасная, с ней сталк...

Главная - Уход за телом (кожей) - Gjør reparasjoner på badet med egne hender: vi går fra designprosjekt til etterbehandling


Gjør reparasjoner på badet med egne hender: vi går fra designprosjekt til etterbehandling
Уход за телом - Уход за телом (кожей)

sdelat' remont v vannoj svoimi rukamiDet er mange grunner til å starte en baderomsoppussing: VVS-armaturer har gått i stykker, badekaret har mistet sin opprinnelige glans, gamle fliser har falt av, og mugg har begynt å vokse i hjørnene.

 

Som regel innebærer et forsøk på å endre noe i interiøret en hel rekke designideer, og som et resultat blir lette kosmetiske innslag til en global overhaling. La oss prøve å legge alt på hyllene og forstå nyansene i reparasjonsarbeid.

Å lage et designprosjekt og velge en stil

Det er to måter å tegne et designprosjekt på. Du kan kontakte byrået og bestille et baderomsprosjekt, oppgi dimensjonene til rommet og velge en av de trendy stilene. Spesialistene til selskapet vil foreta beregninger og, under hensyntagen til dine ønsker, velge flere alternativer for mulig konstruksjon av interiøret.

Gjør deg klar til at designernes fantasier må betales for, og husk: jo mer kjent selskapet er, jo dyrere blir det ferdige prosjektet.

Det er imidlertid ingen garanti for at de foreslåtte alternativene vil passe deg - du kan ikke være fornøyd med fargen, valget av rørleggerarbeid, prisklassen på materialer for reparasjon eller den anbefalte stilen.

Etter å ha fullført en baderomsskisse i farger, vil du kunne forestille deg interiøret som en helhet og forstå hva som må legges til eller fjernes slik at rommet fullt ut matcher den valgte stilen.

Takket være overfloden av informasjon i magasiner, bøker og World Wide Web, kan du selvstendig tegne en skisse av et fremtidig bad, studere egenskapene til moderne rørleggerarbeid og velge veggkledning etter din smak.Og viktigst av alt, du kan tegne et prosjekt basert på dine egne stilpreferanser. Kald høyteknologi, strenge klassikere, luksuriøs art deco, sofistikert rokokko - reflekter alle ideer først på et ark, og deretter i livet.

Så, for at designprosjektet skal være komplett og meningsfylt, vær oppmerksom på følgende nyanser:

 1. detaljert prosedyre;
 2. liste over materialer og verktøy;
 3. omtrentlig estimat (inkludert kjøp av nytt rørleggerarbeid og møbler);
 4. flere skisser fra forskjellige vinkler;
 5. kommunikasjonsordning - vannforsyning, kloakk, elektriske kabler;
 6. de nøyaktige dimensjonene til alle fly og de planlagte dimensjonene til rørleggerutstyr.

Eiere av små lokaler bør være spesielt forsiktige, siden begrenset plass er mindre funksjonell. Du må velge et kompakt badekar, gi opp praktiske gulvskap og muligens en servant, siden en vaskemaskin ofte er installert i stedet.

Vurder å installere hengende skap for oppbevaring av hygieneprodukter og kosmetikk, bruk plassen under badet effektivt.

Lite bad

En liten plass gjør det ikke mulig å fullt ut realisere designhensikten og tvinger deg til å velge hva som er bedre: en dusj eller et hjørnebadekar, en flerrads oppvarmet håndklestativ eller hyller for tilbehør

For å visuelt utvide grensene til et lite rom, velg skinnende kledning, blanke takpaneler og store speil. Lyse pastellfarger på inventar og finish vil også gjøre badet mer romslig og lyst.

Og noen få ord om de mest populære stilene.Den klassiske retningen er preget av en edel palassstil: lyse lyse nyanser, mye plass og lys, utsøkte møbler og sanitærutstyr, bruk av elegante interiørdetaljer - speil i en baguette, lysestaker, elegante forgylte pyntegjenstander.

Bad i klassisk stil

Funksjoner av en klassisk stil med et snev av luksus: et badekar på et dekorativt podium, lyse gardiner med dusker, antikke søyler, en lysekrone med et sett med lampetter

Hi-tech er preget av minimalisme og funksjonalitet, den er preget av kalde toner i design og belysning, mangel på dekorasjoner, en stor mengde glass, plast og krom deler. Rørleggerarbeid oppfyller kravene til høyteknologi, møblene er enkle og praktiske.

Høyteknologisk bad

Høyteknologisk stil innebærer bruk av en aksentskygge som vil fortynne monotonien i interiøret, i dette tilfellet er det en belysningsfunksjon - knallblått bakgrunnsbelysning

Hovedtrekkene til et romantisk bad er hygge og komfort. Møbler kan være moderne eller gammeldagse, men alltid elegante, dekorert med håndmalte eller billedlige ornamenter.

Nødvendige trinn for oppussing av bad

Alt arbeid som utføres skal utføres sekvensielt. For enkelhets skyld er alle handlinger delt opp i henhold til rekkefølgen for utførelse. Og det er riktig. Kvaliteten på det endelige resultatet avhenger av den mest komplette gjennomføringen av tidligere arbeid.

Trinn # 1: Beregning og valg av byggematerialer

Hvis du omtrent har bestemt mengden av utgifter til kjøp av materialer og rørleggerarbeid og er sikker på at det ikke er fornuftig å beregne kostnadene for hver flis eller hver pose med lim, vil du bli veldig overrasket over å finne ut det nøyaktige tallet . Som regel er det to ganger høyere enn de planlagte utgiftene.

For ikke å gjøre en feil når du teller antall fliser, paneler, festemidler, kabler, mørtler, ta dimensjonene til rommet og skriv inn dataene i prosjektet. Deretter kan du bestemme nøyaktig beløp.Her er et omtrentlig opplegg for å telle antall keramiske fliser for veggkledning:

Beregning av antall fliser

Diagrammet skal vise alle veggene separat, basert på omkretsindikatorene, og tegne et "rutenett" ved hjelp av dimensjonene til flisen - på denne måten vil du finne ut det nøyaktige antallet keramiske elementer av hver type

Ikke glem at under kutting og legging kan en del av flisen bli skadet, så legg til 5% til totalen. På samme måte, tell antall gulvfliser, takpaneler, dekorative elementer.

Priser på rørleggerutstyr, møbler, etterbehandlingsmaterialer finner du på nettsidene til handelsdepoter og butikker, men vær oppmerksom på at produktet du har valgt ikke alltid er på lager, så pass på å kjøpe det på forhånd.

Baderomsoppsett

Før du teller mengden byggematerialer, må du vite nøyaktig utformingen av rommet, arrangementet av møbler, typen finish, kommunikasjonsskjemaet og dimensjonene til alle fly.

Trinn #2: Demontering av den gamle kledningen

Det er nødvendig å utføre reparasjoner på badet i etapper, det vil si start med å demontere de gamle finishene - takpaneler, gulv, veggplast eller keramikk. Det ser ut til å være lettere å bryte enn å bygge, men dette er langt fra tilfelle.

Hvis flisleggerne prøvde av hele sitt hjerte, vil det ikke være lett å demontere flisene fra veggene, og enda mer fra gulvet, gitt kvaliteten på moderne lim. I beste fall trenger du en hammer og en meisel, men mest sannsynlig en drill eller en puncher.

Det er to metoder for demontering: sparing og nødstilfelle.I det første tilfellet bløtlegger du fugemassen forsiktig, skraper den ut og prøver forsiktig med en hammer og meisel å skille hvert element fra veggen. I den andre - ta en puncher og mye raskere, men med støy og støv, riv hele finishen i lag.

Som du kan se, har begge metodene ulemper, så eksperter anbefaler å spare tid og krefter for reparasjoner ved å ringe et team (eller en mester) for demontering. På bare noen få timer er badet ditt helt fritt for gammel finish og klart for reparasjonsarbeid.

Trinn #3: Oppdater kommunikasjon

Hjemmekommunikasjon betyr vanligvis:

 1. kloakk;
 2. vannrør;
 3. elektriske ledninger;
 4. ventilasjon.

Ventilasjonssjakter blir ikke berørt under reparasjoner, men noen ganger skiftes utgangsristen, da den må passe til den omkringliggende finishen.

Det vanskeligste vil være eierne av gamle leiligheter og hus der støpejernsrør er installert. De må demonteres fullstendig, og avløps- og vannforsyningssystemene skal bygges av plastrør. Det er nødvendig å lage en eyeliner til alle punkter for vanninntak - et bad, en servant, en vaskemaskin.

For å jobbe med PVC-rør trenger du spesielt loddeutstyr, som kan leies.

Kommunikasjon på badet

Når du legger rørledningen, ikke glem viktige funksjonelle detaljer - vannmålere, plugger, uttak for vaskeutstyr, kraner for å stenge av varmt og kaldt vann

For at vannet skal gå fritt, legges kloakkrørene så lavt som mulig. Av denne grunn, for dusjer med lav nedstigning, er det nødvendig å installere et podium - minimum helningsvinkel på avløpet må være minst 5 grader.

Du bør også vurdere en måte å maskere rørene på: du må grøfte veggene eller utstyre gipsbokser. I tillegg til rør legger jeg også elektriske kabler i veggene, etter å ha tegnet opp layout på alle elektriske apparater, lamper og stikkontakter.

Trinn # 4: Oppvarming og vanntetting av gulvet

Reparasjon av gulvet på badet begynner med en avrettingsanordning. Høyden avhenger av isolasjonsmetoden. Hvis ytterligere termisk isolasjon ikke er gitt, bør bare tykkelsen på flisen tas i betraktning - 1-1,5 cm.Når du installerer "Warm Floor" -systemet, ligner avrettingsmassen en pai, hvis mellomlag er varmesystemet.

I dette tilfellet er den totale tykkelsen på avrettingsmassen minst 3-4 cm.Gulv avrettingsmasse

Det finnes flere typer avrettingsmasse: tørr (ikke egnet for badet), halvtørr (med tilslag som letter belastningen) og våt - den mest egnet for rom med høy luftfuktighet

Fremgangsmåte:

 1. vi behandler basen (betongplaten) med en dyp penetrasjonsprimer;
 2. installer beacons med et intervall på 60-80 cm, ved å bruke nivået;
 3. vi fortynne sand-sement- eller betongblandingen med vann;
 4. vi fyller gulvområdene mellom beaconene med en løsning, nivellerer dem;
 5. på slutten, fjern beacons, overskriv støtene;
 6. dekk gulvet med en film og vent til det "modnes".

Isolasjon brukes til å isolere gulvet. Moderne mineralull er ikke egnet, da den har en egenskap som ikke er nødvendig for et bad - høy hygroskopisitet. Noen ganger brukes den imidlertid, nøye isolert fra fuktighet. Styrofoam (ekspandert polystyren) motstår perfekt vann.

Vanligvis legges den på en betongbase foran avrettingsanordningen, forsterket med et armeringsnett. Lignende funksjoner utføres av elastisk og fleksibelt skum.

Trinn # 5: Veggdekorasjon med moderne materialer

Tradisjonelt brukes fliser for å fullføre badet - keramiske fliser laget av bakt leire, men ofte reduseres prosessen i pris ved å dekke veggene med plastpaneler eller gips for maling. Før du pusser opp ditt eget bad, bør du vurdere fordelene og ulempene med alternativene som er oppført.

Alltid moteriktig keramikk

En rekke fliser lar deg velge hvilket som helst alternativ - fra budsjett til eksklusive.I byggesupermarkeder kan du finne monocottura, bicottura, mosaikk, monoporose og majolica for interiørarbeid, samt slitesterkt porselenssteintøy, som er like godt til baderomsinnredning og til kledning av trapper eller bygningsfasader.

Keramiske fliser på bad

Den største etterspørselen er etter samlekeramikk, som oftest er et sett med vegg- og gulvelementer, en kant, dekor og paneler.

Kostnaden for fliser avhenger i stor grad av produsenten. Den høyeste kvaliteten og følgelig dyre fliser er produsert av italienske merker: Gardenia Orchidea, Fondovalle, Roberto Cavalli, Rex Ceramiche, Vitrex.

Bare spanske produsenter er ikke dårligere enn italienere. Billigere fliser er laget i Polen, Russland, Hviterussland, Litauen.

Før du legger flisene, er det nødvendig å gipse veggene slik at de er helt jevne, og deretter grunne dem og dekke dem med vanntettingsmastikk. Fortsett deretter som standard:

 1. legg flisene på limet i henhold til de forhåndspåførte merkingene;
 2. fjern overflødig lim fra sømmene;
 3. fyll sømmene med fugemasse.

Sammen med de vanlige klassikerne brukes også sømløse fliser aktivt. Alle elementene i den sømløse samlingen har ikke avfasninger langs kantene, så veggbelegget ser visuelt monolitisk ut.

Praktisk og rimelig plast

Et demokratisk alternativ til fliser er plastpaneler designet spesielt for rom med høy luftfuktighet.

Sammen med tradisjonelle snøhvite produkter er det mange alternativer i en rekke farger: vanlig og "steinlignende", med geometriske former og blomsterkomposisjoner, med lyse ornamenter og "metallisk" belegg.

Plast veggpaneler

For å fullføre interiøret, bruk de samme plastpanelene for veggdekorasjon, lage en skjerm under badet og lage bokser for kommunikasjon.

Ved hjelp av plastpaneler kan du kle veggene på kun en kveld. Hvis veggene er helt jevne, er panelene festet med flytende spiker eller stifter, men det mest akseptable alternativet er montering på en profil. Først er en profilramme (kasse) installert, og paneler er allerede festet til den, vekselvis "samler" dem.

Du må kanskje kutte av en del av produktet i hjørnene, så kjøp 1-2 stykker til. I tillegg til panelene, må du kjøpe en styreprofil, et plasthjørne for å maskere hullene og festene (selvskruende skruer).

Dekorativ gips

Moderne kunstnerisk (dekorativ) gips tolererer perfekt fuktig luft, eksponering for vaskemidler og kjemikalier, derfor er det egnet for veggdekorasjon på badet.

Hovedbetingelsen for riktig bruk er perfekt glatte vegger. For utjevning brukes ikke vanlig mørtel, det kreves en desinfiserende puss med vanntettingsegenskaper.Dekorgips for vegger

For å skape en original stil, sammen med fargeaksenter, brukes ofte effekten av en sprukket overflate, håndmalt eller stencil ornament.

Venetian er etterspurt - glatt gips, som har et bredt spekter av nyanser og en blank finish. Den absorberer ikke fuktighet og beholder sitt opprinnelige utseende i lang tid. Det kan kontrasteres med strukturgips, hvis tekstur fanger vanndråper.

I noen tid vil det se perfekt ut, men kalk- eller jernurenheter i springvann vil før eller senere ødelegge estetikken til veggbelegget.

Trinn #6: Tak

Utformingen av taket avhenger i stor grad av dekorasjonen av veggene og det generelle stilkonseptet. Enkelt gips brukes mindre og mindre, da det begrenser mulighetene for belysning, og tvert imot er suspenderte strukturer veldig populære, som kan deles inn i følgende typer:

 1. stativ;
 2. gips;
 3. Spenninger.

Plastpaneltak velges av de som ønsker å spare penger. Skinnene og profilen de er festet på er rimelige, og installasjonen av taket tar et minimum av tid. Til tross for den lave kostnaden, ser noen typer paneler veldig attraktive ut - de har et speil eller en farget overflate, dekorert med gull- eller sølvbelegg.

Formen på panelene varierer også: i tillegg til smale og brede skinner, brukes rektangulære og firkantede plastmoduler.Plasttak på badet

Speil og "metall" plast er ikke egnet for rom i klassisk eller fransk stil, men det er mer enn passende for art deco eller høyteknologiske bad.

Suspenderte gipsstrukturer lar deg bygge flerlags tak og eksperimentere med plassering av inventar. Det skal huskes at nivåene er gode der det er mye plass og det er ingen sannsynlighet for sterk reduksjon i takflaten.

For arbeid i rom med høy luftfuktighet produseres en spesiell fuktbestandig type gips, hvis overflate er malt grønn.

Tak i gipsplater

En av de vanligste modellene for suspendert gipskonstruksjon: en bakgrunnsbelyst boks er installert langs motsatte vegger (eller langs omkretsen), og midten forblir intakt

Elastisk vinylfilm som brukes til strekkstrukturer er også egnet for etterbehandling av taket på badet. Og selv om installasjonen av belegget stjeler 7-10 cm, "hever" glansen visuelt taket opp.

Dessverre er det godt synlige spor av kondens på den, mens den matte overflaten skjuler tørket fuktighet og passer godt sammen med fliser og plast.

Strekktak på badet

Polyvinylklorid er ideell for badet: det mister ikke farge, er motstandsdyktig mot fuktighet og er lett å rengjøre. Stofflerretet er ikke egnet, da det lett demper, noe som bidrar til muggsopp.

Kilde: https://baderom.no/oppussing-av-bad-priser-regler-tips-for-renovering-av-bad/

 


Читайте:


Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

Интересно знать:

Изготовление барной мебели

News image

При создании интерьера в баре, кафе или ресторане, любой владелец старается придать своему заведению неповторимый изысканный стиль...

Деревянная отделка стен

News image

Деревянная отделка помещений предоставит возможность сделать поверхность стильной и красивой, также создаст в помещении максимальн...

Принимаем ванны по правилам

News image

Никто не поспорит с тем, что лежать в ванной – это истинное наслаждение для души и тела. Помимо этого – ванны могут способствовать...

Модная ветровка

News image

Трудно угнаться за современной модой, но это не мешает день ото дня стараться модникам оставаться в тренде. На сегодняшний день пр...

z

Ухаживаем за кожей:

О растяжках

Довольно часто у женщин во время беременности или из-за резкого изменения веса на коже т...

Особенности установки лингвальных брекетов на зубы

Всегда намного приятней смотреть на обладателя здоровых зубов. Более того, обладателю этой...

Как сохранить красоту:

Как выбрать мочалку для тела

News image

Мочалка — вещь для душа и бани незаменимая. От мочалки зависит и насколько приятной будет процедура мытья, и насколько...

Секрет молодости куртизанок

News image

Не всегда секрет молодости в супердорогих кремах, пилингах и других салонных процедурах. Поэтому, прежде чем выкиды...

Авторизация

Кожные заболевания:

Купероз: когда звезды не радуют

News image

Гордиться красным носом может‚ пожалуй‚ исключительно Дед Мороз. Впрочем‚ неестественный...

Веснушки

News image

Веснушки — символ веселой и беззаботной молодости. Не спешите с ними расставаться, тем б...

Пигментные пятна

News image

Пятна различной величины и формы (от светло-желтого до бурого цвета) называются хлоазмой...

Популярные заметки:

Загораем правильно:

«Золотой» загар

News image

Зачем мы ездим отдыхать на море? «Покупаться», – скажет один, «покататься на волнах», – ...

Поджарка по-июльски: загорайте на здоровье

News image

Середина лета, июль месяц - жара, солнце, так и тянет на позагорать . Тем более что в с...

Выход на пляж: Как подделать загар правильно?

News image

Случается так, что и нам удается уйти в отпуск на недельку-другую. Что же нужно сделать,...

Народные средства:

Домашний скраб для тела

News image

Любая женщина постоянно ухаживает за собой. Особое внимание уделяется коже лица и тела: ...

Домашняя косметика: чисто сработано

News image

Мы придирчиво рассматриваем ярлычки продуктов, читаем упаковку и возвращаем объект изуче...

Самодельное кофейное мыло-скраб для тела

News image

В этом отзыве я расскажу вам о своем первом опыте мыловарения. Начитавшись материалов из...


Главная | Уход за кожей | Добавить статью | Карта сайта | Обратная связь | Обмен ссылками | Редакция